I gårdagens partiledarutfrågning på P1 kallade Fredrik Reinfeldt de som utnyttjar subventionerade tjänster genom Rut- och Rotavdragen för "en folkrörelse". Det var inte första, och säkerligen inte sista, gången.
Jag fattar inte. Vad menar Reinfeldt med "en folkrörelse"? Är en samling höginkomsttagare som utnyttjar subventioner för att slippa göra saker själva verkligen en folkrörelse? Är en folkrörelse alltså inte, som man kan tro, folk som rör sig, utan de som betalar för att andra ska röra sig åt dem?
Det låter ju jättekonstigt tycker jag. För de enda som är i rörelse är ju de som utför de subventionerade tjänsterna. Så det kanske är dem som Reinfeldt menar? De som arbetar? Det låter lite mer som en folkrörelse. En rörelse för folk som arbetar.
Fast vänta nu, den folkrörelsen uppstod väl inte med att Reinfeldt införde Rutavdraget? Nä, det gjorde den inte. En folkrörelse för de som arbetar har funnits sedan moderaterna viktigaste fråga var att motverka demokratin. Den folkrörelsen kallas arbetarrörelsen.
Reinfeldt borde kalla de som utnyttjar Rutavdragen för vad det är. Ett särintresse.
onsdag 18 augusti 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar