tisdag 16 november 2010

Live från Kommunfullmäktige

Fullmäktige inleds med ledamöternas och ersättarnas frågestund:

Först ut är Alf Skogmalm från oss. Frågan gäller övergångsstället vid Resecentrums trappa, där det råder kaos när bussar, bilar och medborgare ska försöka ta sig fram samtidigt. Frågan riktas till Ulf Hedin som meddelar att "ett övergångsställe är på gång" - ett klassiskt citat från Tekniska Nämnden :)

Martin Edberg, vice ordförande i Skol- och barnomsorgsnämnden för Socialdemokraterna, ställer en frågan riktad till Gymnasienämndens ordförande alternativt Vöfab. Martins fråga handlar om tillgängligheten för rullstolsburna i Katedralskolans aula, som han upplever som problematisk. Vöfabs ordförande Bertil Ohlsson (kd) meddelar att han inte vet vad som är på gång gällande just detta specifika fall.

Lotta Svanberg, vårt kära kommunalråd, riktar en fråga till Nils Fransson (fp), ordförande för Byggnadsnämnden om ett bygge någonstans, som jag inte vet var det ligger (sorry, så här går det när lokalsinnet och lokalkännedomen om Växjö inte är den bästa. Lotta har dock lovat undertecknad om att vi ska gå en stadsvandring i nästa vecka)

Åsa Karlsson Björkmarker gör premiär för dagen i talarstolen för att yrka bifall till en motion om ett åtgärdsprogram för Södra Bergundasjön och en plan för att säkerställa Växjösjöarnas vattenkvalitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar