tisdag 5 mars 2013

Bo Frank verkar trött!

Han undrar i en insändare om det finns några som verkligen vill ställa upp på de politiska villkoren med långa arbetsdagar, utsatthet mot media, oklanderlig, osv osv. Listan var lång på negativa saker och man undrar om Bo Frank och hans parti verkligen tycker det är roligt längre. Kön av intresserade politiker kanske inte ringlar lång utanför kommunhuset men utanför Socialdemokraternas expedition har vi fullt med människor, unga som gamla, som vill ta på sig ett politiskt uppdrag. Glädjande nog många unga, så många att vi i Växjö har Sveriges yngsta arbetarekommun till medelåldern.

Vi drivs av engagemanget mot ett bättre samhälle för alla. Trots att vi inte uppfyller alla kriterier Bo Frank nämner så är vi många Socialdemokrater med Lotta Svanberg i spetsen redo att ta över och det senast valet 2014 eller om Bo Frank vill, ännu tidigare. Att vara politiker är tufft även som deltidspolitiker, man har långa arbetsdagar, man har relativt mot arbetstid ingen ”lyxlön” och ett stort ansvar.

Men det ger mycket ifråga om insyn, upplevelser, förståelse och framför allt, makt. En makt som man måste vara väldigt ödmjuk för man har fått och hantera den makten för allas bästa. Speciellt då som kommunpolitiker där hela kommunens bästa får gå i första hand. Jag hoppas att Bo Frank och alliansen bara har en tillfällig dipp, vi i oppositionen behöver en frisk och fräsch majoritet att opponera mot så att alternativen blir synligare för väljarna och valet lättare för väljarna 2014.


Kjell Olsson (S)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar