tisdag 2 november 2010

Här är...



Maria Carlsson som i eftermiddags valdes av Växjö Kommunfullmäktige till första vice ordförande för församlingen.

Maria sitter också i styrelsen för Socialdemokraterna i Växjö där hon är ständig sekreterare på mötena. Hon gör allt i sin plikt för att hålla koll på styrelsens övriga virrpannor, och är därför mycket lämplig för uppdraget anser såväl valberedningen, som Kommunfullmäktige.

För att låta Växjös befolkning, eller vem det nu är som läser det här, lära känna Maria lite närmare gjorde hon en intervju för Sosse-bloggen direkt efter att första fullmäktigesammanträdet för den nya mandatperioden hade avslutats.

I Furuby bor den 35 år gamla tillsammans med sin man och deras två barn. Hon är utbildad lärare inom låg- och mellanstadiet, men hoppar just nu runt som vikarie på olika skolor runt om i kommunen. När hon inte sysslar med politik, gillar hon att sjunga (vilket vi alla som har varit på medlemsmöten har fått uppleva då Maria alltid tar första ton när det är dags att sjunga våra traditionella arbetarrörelsesånger). Övriga fritidsintressen, förutom sången, är matlagning. (På nästa styrelsemöte förväntar sig övriga ledamöter en tre rätters middag... Bara så att du vet, Maria)

I partiet gick hon med runt 2003, då hon ville, och fortfarande vill se ett samhälle som bygger på jämlikhet, där vi alla hjälps åt istället för att vi bara ska gå runt och tänka på oss själva. Tidigare förtroendeuppdrag inom kommunalpolitiken har för Marias del, lämpligt nog, varit som vice ordförande för Kulturnämnden, men nu väntar det alltså nya uppdrag på första parkett i Karl-Birger Blomdahlsalen i Växjö konserthus.

Lycka till och grattis säger vi från Socialdemokraterna i Växjö! Hoppas att du är snäll mot oss under fullmäktigesammanträdena :)

2 kommentarer:

  1. Hej.
    Vid kommunvalet kryssade jag dig Maria Carlsson med anledning av artikeln i Smp om lärarvikariernas dåliga ersättning.
    Min fråga är: Kommer du att fortsätta att driva denna fråga så att ersättningen höjs från nuvarande 130 kr/tim till en mer rimlig nivå ? Det borde väl inte vara omöjligt att lägga in en spärr så att en vikarie inte kommer upp i en lön högre än en fast läraranställd.
    Mvh
    Thage
    på Högstorpsskolan

    SvaraRadera
  2. Hej Thage!

    Maria svarar på din fråga i nedanstående inlägg.

    http://sapvaxjo.blogspot.com/2010/11/vikariesituationen-i-vaxjo-kommun.html

    SvaraRadera